IPB

Welkom Gast ( Inloggen | Registreer gratis )

 
Reply to this topicStart new topic
> De moord op Kennedy
OliIV
plaatsen Apr 28 2006, 16:28
Bericht #1


Webmaster/Donateur
*************

Groep: Beheerder
Berichten: 5.921
Sinds: 4-April 05
Van: Nimway, la vieu vièrge...
Gebruiker Nr.: 2
QUOTE
Peter R. de Vries komt met onthullingen over moord op JFK
HILVERSUM - In een ruim twee en half uur durende reportage – gemaakt in Dallas – doet Peter R. de Vries op dinsdagavond 2 mei een gewaagde poging om nieuw licht te werpen op de meest geruchtmakende moord aller tijden: die op John F. Kennedy op 22 november 1963. Ruim veertig jaar na dato probeert De Vries een antwoord te vinden op de vraag die honderden miljoenen mensen zichzelf wel eens hebben gesteld: was Lee Harvey Oswald de enige schutter of was er sprake van een complot? Peter R. de Vries, misdaadverslaggever is dinsdagavond 2 mei van 20.30 tot 23.50 uur te zien bij SBS 6 en wordt van 22.30 tot 22.50 uur onderbroken door Hart van Nederland.

In de reportage toont Peter aan dat vele conclusies en veronderstellingen van de Warren-commissie, die de achtergronden van de moord onderzocht en stelde dat Lee Harvey Oswald alleen handelde, niet langer stand houden. De reportage is gemaakt in samenwerking met de Nederlandse Kennedy-expert en ex-zakenman Wim Dankbaar, die de aanslag al meer dan tien jaar onderzoekt.

Na een lange researchperiode hebben Peter R. de Vries en zijn crew in februari twee weken in Dallas gefilmd en daar met vele betrokkenen gesproken, zoals voormalig CIA- en FBI-agenten, maar ook met bijvoorbeeld de ex-vriendin van Lee Harvey Oswald en een aantal ooggetuigen. Resultaat daarvan is de langste uitzending ooit in de geschiedenis van het programma van Peter R. de Vries met daarin nieuwe, nooit in Nederland vertoonde beelden en een opzienbarend interview met de man die claimt dat hij betrokken is geweest bij de aanslag op de president. Volgens deze man is de aanslag een samenwerkingsverband geweest tussen de CIA en de maffia, die allebei redenen hadden om van JFK af te willen.

Peter R. de Vries: “Op het eerste gezicht klinkt het natuurlijk ongeloofwaardig als iemand deze moord opbiecht, dat gevoel had ik zelf aanvankelijk ook. Maar naarmate we ons meer in de achtergronden verdiepten, kwamen we er achter dat deze man niet een gek is die alleen maar roept dat hij de president heeft vermoord. Nee, hij heeft een zeer gedetailleerd verhaal, vol met namen en toenamen, dat op veel punten naadloos aansluit op wat andere betrokkenen hebben verteld. Zijn verhaal moet nader worden onderzocht, maar het lijkt wel of daar in Amerika zelf weinig animo voor is. Misschien heeft men daar al teveel verschillende scenario’s onder handen gehad.”

Over zijn verblijf in Dallas zegt Peter: “Het was als uit de klei getrokken Nederlandse misdaad-verslaggever echt een heel bijzondere ervaring om op deze historische plek – Dealey Plaza, de Grassy Knoll, de Schoolbookdepository – een reportage te maken. Het is een zaak waarop honderden Amerikaanse collegae hun tanden hebben stuk gebeten, dus ik realiseer me dat het erg hoog gegrepen is als je zegt dat je met iets nieuws komt. Maar toch zeg ik: ‘Dat hebben we absoluut, het is een onthullende reportage geworden, die de kijker aan het denken zal zetten.”


--------------------
Een dag niet geleefd, is zonde van de tijd...


Nullus est liber tam malus ut non aliqua parte prosit
Er is geen boek zo slecht dat het in geen enkel deel profijtelijk is
Go to the top of the page
 
+Quote Post
engelenkind
plaatsen Apr 28 2006, 19:31
Bericht #2


Geïnteresseerde
**

Groep: Gebruiker 2de categorie
Berichten: 28
Sinds: 9-April 06
Gebruiker Nr.: 227
Wauw. Eindelijk eens de waarheid weten ? Misschien. Maar wij hier in België kunnen dat niet bekijken. SBS is een lokale zender zeker Olimiek ?
Spijtig.


--------------------
Leven is loslaten, loslaten is leegte, leegte geeft diepte, diepte doet leven.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Big T.
plaatsen Apr 28 2006, 20:11
Bericht #3


Donateur
************

Groep: Gebruiker 2de categorie
Berichten: 2.906
Sinds: 8-May 05
Van: Nederland
Gebruiker Nr.: 14
Ik heb vorig jaar ook op die plek gestaan.
Midden op de weg staat een rood kruis geschilderd.
Op die plek is Kennedy doodgeschoten.

Je herkent de omgeving trouwens bijna niet meer terug.
Op de oude filmbeelden was het allemaal open.
Nu is het volgezet met gebouwen enzo.
Het is aan de buitenkant van Dallas vlka tegen de snelweg aan.
Het stikt er van de "gidsen" die voor een paar Dollar hun theorie op je loslaten.

Het gebouw van waaruit geschoten is (zou zijn) is een museumpje geworden.
De bovenste verdieping althans.
Entree 7,50 dollar.
Bij de ingang staat een bord dat wapens niet zijn toegestaan en kunnen worden afgegeven bij de portier. bla!.jpg


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
TheTiger
plaatsen Apr 28 2006, 21:17
Bericht #4


Beheerder/Donateur
************

Groep: Beheerder
Berichten: 3.403
Sinds: 26-April 05
Van: noord holland
Gebruiker Nr.: 3
Het wordt een mooi programma voor Peter R de Vries maar hij zal het nooit kunnen bewijzen hier vindt ik hem een beetje boel naief in, dacht hij nu echt de moord op te kunnen lossen?
Hier zitten hele hoge heren achter en die hebben zich allang ingedekt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vilain
plaatsen Apr 28 2006, 22:06
Bericht #5


V.I.P./Donateur*****
********

Groep: Moderator
Berichten: 1.281
Sinds: 22-November 05
Van: Wetteren, Oost-Vl. België
Gebruiker Nr.: 95
Juist Tijgertje ....... op alle mogelijke manieren toegedekt in stilte .....

Zolang het echter niet is om een graantje mee te pikken in de "lijkenpikkerij", mogen van mij desnoods de kraaien het uit brengen .
Zuiver op de graat is het allemaal niet .


--------------------
Het leven is een groot feest; je moet alleen zelf de slingers ophangen!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OliIV
plaatsen Apr 30 2006, 10:05
Bericht #6


Webmaster/Donateur
*************

Groep: Beheerder
Berichten: 5.921
Sinds: 4-April 05
Van: Nimway, la vieu vièrge...
Gebruiker Nr.: 2
Uit BN/DESTEM:

QUOTE
De waarheid over de moord op Kennedy?
Door Hessel de Ree en Joep Trommelen

Zaterdag 29 april 2006 - ETTEN-LEUR - Het onderzoek naar de moord op John F. Kennedy in 1963 moet worden heropend. Niet Lee Harvey Oswald maar huurmoordenaar James E. Files heeft de president doodgeschoten. Zijn met kwik gevulde kogel uit een Fireball-pistool deed het achterhoofd van Kennedy uit elkaar spatten.

user posted image
Thars Duijnstee, Tony Roozeboom en Jeffrey Roozeboom (v.l.n.r). Tony houdt een Remington Fireball vast, het type pistool waarmee James Files president Kennedy zou hebben doodgeschoten. Op de achtergrond een fragment uit de dvd waarin Files vertelt hoe hij op Kennedy richtte. FOTO COR VIVEEN


Tot die conclusie komen niet alleen de documentairemakers Jeffrey Roozeboom (34) uit Etten-Leur en Thars Duijnstee (37) uit Baarle-Nassau maar volgens dit duo ook alle mensen die hun dvd I shot JFK gaan zien.

De documentaire is gebaseerd op het vier uur durende interview met Files dat de Nederlandse IT-miljonair Willem-Jan Dankbaar in 2003 met de camera vastlegde. Jeffrey’s vader Tony (58) Roozeboom assisteerde bij de productie.

Roozeboom en Duijnstee, eigenaren van het bedrijf TDM uit Baarle-Nassau, verwierven de wereldwijde rechten voor het interview. Daarin biecht Files de bekendste moord van de vorige eeuw in geuren en kleuren op. Het verhaal van de huurmoordenaar van de maffia is niet nieuw. Het is onderwerp van discussie op internet en ook de Amerikaanse media hebben er aandacht aan besteed. Volgens sceptici is Files een fantast, anderen, onder wie de West-Brabantse onderzoekers en ook misdaadjournalist Peter R. de Vries, geloven de man.

Nooit eerder is het interview met Files volgens Roozeboom in het openbaar vertoond. De verdienste van de filmmakers is dat ze in hun documentaire ook belangrijke getuigen aan het woord laten die los van elkaar de beweringen van de huurmoordenaar staven. „We hebben in Amerika gesproken met hoge opsporingsambtenaren van FBI en CIA en ook met de piloot die kort voor de moord betrokken maffialeden naar Dalles heeft gevlogen. Deze getuigenissen ondersteunen het verhaal van Files“, zegt Roozeboom.

„Het verhaal van Files“, oordeelt Roozeboom, „geeft een logisch antwoord op alle vragen over de moord die ieder weldenkend mens zich al jaren stelt. Nergens, maar dan ook nergens, hebben we de man op een leugentje kunnen betrappen.“

Kern van de Files-tapes is dat Kennedy is vermoord in opdracht van de Amerikaanse veiligheidsdienst CIA en de maffia samen. De president moest dood omdat hij weigerde in actie te komen tegen het communistische Cuba van Castro, waar de maffia grote belangen had verloren, en ook omdat hij tegen de zin van de CIA opdracht wilde geven voor het terugtrekken van de Amerikaanse troepen uit Vietnam.

Files (nu 64) is een oud-militair die naar eigen zeggen niet alleen huurmoorden voor de maffia pleegde maar die ook voor de CIA klusjes opknapte. Hij legt op de dvd haarfijn uit hoe hij als 21-jarige de moord op Kennedy samen met twee inmiddels vermoorde maffiakopstukken heeft beraamd en uitgevoerd.

Files gebruikte naar zijn zeggen een Remington Fireball. Met dit zeer nauwkeurige éénschotspistool met verlengde loop schoot hij de president vanachter een houten hekje op het grasveld aan Dealey Plaza door de rechter slaap. Deze positie, rechts voor de naderende limousine, verklaart waarom het hoofd van de president bij de laatste, dodelijke schot naar achter klapte.

Files zegt dat Lee Harvey Oswald ook voor de CIA werkte en dat hij samen met hem in de dagen voor de moord de omgeving verkende. Oswald heeft volgens Files geen schot gelost, maar werd door de CIA wel als zondebok gebruikt. „Deze dvd gaat voor een doorbraak zorgen. Wie dit ziet, kan tot één conclusie komen: dat het onderzoek naar de moord op Kennedy heropend moet worden,“ denkt Roozeboom.

Dit is in elk geval de overtuiging van voormalig FBI-supervisor Dick Stilling. Hij is een van de getuigen en deskundigen op de dvd. De Amerikaanse politiebaas doet na de aftiteling van de documentaire in tranen een oproep om de waarheid eindelijk te achterhalen. Hij heeft veel goede mensen hun leven zien geven voor de VS, zegt hij, en die mensen verdienen het dat de ware schurken worden ontmaskerd, zodat het blazoen van de goede zuiver blijft. Deze korte epiloog is misschien wel de meest indrukwekkende scène op de dvd.

Peter R. de Vries

Ook Peter R. de Vries blijkt onder de indruk geraakt van de bekentenis van Files, die in Amerika een celstraf uitzit van dertig jaar voor een ander misdrijf. De programmamaker wijdt dinsdag een extra lange uitzending aan de moord op Kennedy met daarin het verhaal van Files.

„Toen ik het voor het eerst hoorde, was ik heel sceptisch“, zegt De Vries. „Maar nadat ik het interview helemaal had gezien, ben ik overstag gegaan. Files komt geloofwaardig over en zijn verhaal ook.“ De misdaadjournalist sprak in Amerika ook met oud-CIA- en -FBI-agenten alsook met de weduwe van Oswald.De dvd ‘I shot JFK’ ligt vanaf 12 mei in Nederland in de winkel en kost 19,95 euro. De uitzending van Peter R. de Vries is dinsdag te zien op SBS6, 20.30 uur. Thars Duijnstee, Tony Roozeboom en Jeffrey Roozeboom (v.l.n.r). Tony houdt een Remington Fireball vast, het type pistool waarmee James Files president Kennedy zou hebben doodgeschoten. Op de achtergrond een fragment uit de dvd waarin Files vertelt hoe hij op Kennedy richtte.


--------------------
Een dag niet geleefd, is zonde van de tijd...


Nullus est liber tam malus ut non aliqua parte prosit
Er is geen boek zo slecht dat het in geen enkel deel profijtelijk is
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vilain
plaatsen Apr 30 2006, 22:32
Bericht #7


V.I.P./Donateur*****
********

Groep: Moderator
Berichten: 1.281
Sinds: 22-November 05
Van: Wetteren, Oost-Vl. België
Gebruiker Nr.: 95
Heb deze uitzending gezien op Canvas een paar maanden geleden . Werd door iemand met een mail aangespoord om de TV op te zetten .
Weet niet of het diezelfde dvd was, maar het verhaal klopt merendeels met wat ik heb gehoord en gezien en het ging ook tussen Castro en Kennedy .


--------------------
Het leven is een groot feest; je moet alleen zelf de slingers ophangen!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eduard
plaatsen May 3 2006, 13:20
Bericht #8


Liefhebber van de Bron
****

Groep: Gebruiker 2de categorie
Berichten: 243
Sinds: 27-February 06
Gebruiker Nr.: 168
Een leerling van mij wees mij op deze simulatie. Het heet "JFK Reloaded" en daarin speel je Lee Harvey Oswald en moet je JFK proberen te raken zoals het in het echt was.
De makers van het spel noemen dit educatieve software. Hieronder een paar screenshots...

user posted image

user posted image

user posted image

Wat vinden jullie hiervan? Is dit een educatieve simulatie om aan te tonen dat er maar een moordenaar was of is dit regelrechte lijkenpikkerij?

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rozenkruis
plaatsen May 4 2006, 09:31
Bericht #9


Enthousiasteling
***

Groep: Gebruiker 2de categorie
Berichten: 82
Sinds: 4-March 06
Gebruiker Nr.: 179
Ik vind dat dit spel geen respect toont voor de familie en vrienden van J.F Kennedy. Wat komt er hierna? Een spel waarin je Volkert van der G. moet spelen?


--------------------
Vrouwen hebben twee wapens:
1. make-up
2. tranen
Napoleon Bonaparte
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Big T.
plaatsen May 4 2006, 09:34
Bericht #10


Donateur
************

Groep: Gebruiker 2de categorie
Berichten: 2.906
Sinds: 8-May 05
Van: Nederland
Gebruiker Nr.: 14
De reportage van Peter R de Vries gezien.
Duurde maar liefst 3 en een half uur !
Het zat leuk in elkaar en ik moet toegeven dat er wel heel veel wijst in de richting van een complot.

Het gesprek met de 'moordenaar' van Kennedy kwam mij behoorlijk authentiek over.


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
sinusvision
plaatsen May 15 2006, 20:25
Bericht #11


Beginner
*

Groep: Gebruiker 2de categorie
Berichten: 8
Sinds: 15-May 06
Gebruiker Nr.: 297
Ik wil graag Jim Garrison hier nog noemen.
Deze man heeft jaren geleden al aangetoond dat het hele Warren(?) raport een aanfluiting was.
(Zelfs het gebit van de moeder van Oswald kwam ter sprake !)

Hij heeft geprobeert de vermeende samenzweerders te laten veroordelen.
Hij kon alleen de connectie tussen ene Robert Shaw niet hard maken met een groep andere verdachten waardoor de hele zaak eigenlijk in elkaar storte.
Het wrange is dat er later wel een foto opdook met alle verdachten erop!

Bijna niemand in Amerika gelooft nog in de officiele versie dat Oswald het alleen gedaan heeft.
Er zijn te veel mensen die voordeel hadden van zijn dood

Ook binnen zijn eigen administratie
Bijvoorbeeld binnen 24 uur was de koers van wat betreft Vietnam 180 graden gedraaid. ipv vertrekken uit Vietnam gingen er nog meer soldaten heen.

Wie uiteindelijk geschoten heeft is van minder belang. Dat waren ook maar pionnen (Sorry Peter)
De werkelijkeopdrachtgevers die zou ik wel eens aan het woord willen horen....

Sinus


--------------------
Het enige wat niet veranderd is dat alles veranderd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SapperDeFlapZeg
plaatsen Dec 30 2006, 19:37
Bericht #12


Beginner
*

Groep: Gebruiker 2de categorie
Berichten: 8
Sinds: 24-December 06
Gebruiker Nr.: 658
Hey Jonges!

Ik dacht dat het inmiddels wel duidelijk was dat JFK door William Greer (de bestuurder van de auto) om het leven is geschoten???

http://www.fast-geheim.de/html/jfk.html

Als jullie dit stuk nou eens doorlezen, dan wordt het ineens allemaal een stuk makkelijker, zeker die moeilijkheid met waar de kogels vandaan kwamen.

JFK is omgelegd waarschijnlijk omdat hij de laatste 'echte' president van de VS was en dat JFK op het punt stond het witte huis schoon te vegen van de vrijmetselarij en er 'eerlijke' mensen op die posities te zetten. Toen ze daarachter kwamen zullen ze wel het plan opgevat hebben om hem dan maar naar de andere wereld te helpen.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jasper-TTT
plaatsen Dec 30 2006, 21:05
Bericht #13


Bronspecialist
*****

Groep: Gebruiker 2de categorie
Berichten: 334
Sinds: 15-January 06
Van: Enschede
Gebruiker Nr.: 139
http:62.163.206.54/images/JFKassas.avi

ik geloof er zelf niet meer zo in.......een van die gasten uit de trein is de vder van woody (cheers)

dit is een ...........

james E. Files tjah zelfde als 9/11 denk ik tegenwoordig

P.S. deze capture heb ikzelf gemaakt van de Film/Docu "The killing of Amerika" waar ze dus de "onge-editte versie" van de Zapruder tape gebruiken....lees zooming effect !

Dit is de beste originele die ik ben tegengekomen ! de ander die jullie gezien hebben hadden de chaufeur niet in het plaatje...dus.....

allen geintereseerd ..zie JFK2

http://video.google.com/videoplay?docid=2928756561478705121

Copy de link..ik heb geprobeerd 'm streaming te maken..maar lukte nie (UPC he :! )

Dit bericht is bewerkt door jasper-TTT: Dec 30 2006, 21:30


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Gebruiker(s) lezen dit onderwerp (1 Gasten en 0 Anonieme gebruikers)
0 Gebruikers:

 -         MyArcade Arcade Games en Army Game! Voor na het speuren! Print Versie Actuele tijd: 20th September 2014 - 23:00